'Het hele Haaland-pakket kost clubs tussen de 250 en 300 miljoen euro'

'Het hele Haaland-pakket kost clubs tussen de 250 en 300 miljoen euro'

06-11-2021 10:00
6

De Europese topclubs die Erling Haaland in willen lijven moeten nog altijd met een enorm bedrag over de brug komen. Dat stelt de toonaangevende Duitse zaakwaarnemer Volker Struth.

Hoewel Haaland in zijn contract bij Borussia Dortmund een transferclausule heeft van 75 miljoen euro, zal hij beduidend meer kosten. "Ik denk dat de transfer in 2022 zal plaatsvinden", stelt Struth, die onder meer de belangenbehartiger is van spelers als Toni Kroos en Timo Werner, in gesprek met BILD. "Hij heeft een clausule, maar het hele pakket, inclusief salaris voor vijf jaar en honorarium voor de zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.), zal waarschijnlijk tussen de 250 en 300 miljoen euro liggen."

Struth durft daarom wel te voorspellen dat Haaland in ieder geval niet naar Bayern München vertrekt. "Zelfs als Bayern München het geld had, zouden ze het niet doen", legt hij uit. Een mogelijk salaris van veertig tot vijftig miljoen euro voor de 21-jarige Noorse spits is in Duitsland ondenkbaar. "De hel barst los als een speler in Duitsland vijftig miljoen zou verdienen."