UPDATE: 'Anderlecht mist Murillo tegen Antwerp, club staakt de strijd'

UPDATE: 'Anderlecht mist Murillo tegen Antwerp, club staakt de strijd'

02-11-2021 17:15 Laatste update: 06-11-2021 19:43
52

Het Bondsparket heeft de schorsingsvoorstellen meegedeeld voor Amir Murillo en Majeed Ashimeru. Beide spelers pakten zondag rood bij Anderlecht. Murillo riskeert drie weken effectief, terwijl Ashimeru enkel een voorwaardelijke speeldag zou krijgen. 

Ashimeru speelde zondag even voor doelman en kon zo het winnende doelpunt van OH Leuven verhinderen. De strafschop werd daarna gepakt door Van Crombrugge. Ashimeru krijgt een voorstel voor één speeldag met uitstel en komt dus goed weg.

Voor Murillo liggen de kaarten anders. Hij maakte een slaande beweging en kan zwaar geschorst worden. Het Bondsparket vraagt vier speeldagen, waarvan één voorwaardelijk. Anderlecht sleepte ondanks de twee rode kaarten toch nog een 2-2 uit de brand tegen OHL.

Update: De Geschillencommissie heeft Murillo een mindere schorsing opgelegd. De verdediger van RSC Anderlecht krijgt één week mildering en is na zijn rode kaart nu drie speeldagen, waarvan twee effectief geschorst. Anderlecht kan nog in beroep gaan, waardoor de Panamees zondag ook zou kunnen spelen tegen Royal Antwerp FC. Doet het dat niet, mist Murillo de wedstrijden tegen Antwerp en KV Kortrijk.

Update: Anderlecht gaat niet in beroep tegen de sanctie van Murillo. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Dat betekent dat de rechtsachter zondag geschorst is tegen Antwerp. Ook tegen Kortrijk mag Murillo niet in actie komen.