Gent vergeet te scoren, Union doet dat wel en is weer leider in de JPL

Gent vergeet te scoren, Union doet dat wel en is weer leider in de JPL

31-10-2021 22:51
24

Union blijft ook na dertien speeldagen de leider in de Jupiler Pro League. Het won met 0-2 bij KAA Gent. De Buffalo's kregen in de eigen Ghelamco Arena een lesje in efficiëntie.

Met Gent en Union stonden de twee beste achterhoedes van de Jupiler Pro League tegen elkaar. Union was voor deze speeldag ook de ploeg die het vaakst de weg naar de netten vond. Tegen Gent bewees Union dat kansen afmaken ook cruciaal is in het voetbal.

Vanhaezebrouck sprak vooraf dat hij uitkeek naar het duel tussen zijn verdedigers en de beste spitsen van het land. De spitsen trokken aan het langste eind. Na amper zes minuten was het al raak. Undav bediende Vanzeir en de 0-1 was een feit. De VAR controleerde nog even of het buitenspel was, maar dat was het blijkbaar niet.

Gent antwoordde gepast, maar vergat te scoren. Tissoudali raakte de lat. Vadis werd gestuit door Moris en ook Ngadeu mikte op het doelhout. Na 35 minuten kreeg Gent de ultieme kans op de gelijkmaker. Na ingrijpen van VAR wees Visser naar de stip. Vadis ging achter de bal staan en opnieuw trilde het doelhout.

Vlak voor de rust kreeg Gent een nieuwe opdoffer te verwerken. Na handspel van Okumu ging de bal voor Union op de stip. Teuma bewees dat de Gentse doelen toch groot genoeg waren om de bal tussen de palen te krijgen, 0-2 op slag van rust.

In de tweede helft kwam Gent een pak minder scherp voor de dag. De Buffalo's probeerden wel nog voor de aansluitingstreffer te gaan, maar die kwam er niet. Union haalde het met 0-2 en lost Club Brugge weer af als leider in de Jupiler Pro League.