Geen troostprijs voor de Rode Duivels, ook Italië blijkt te sterk

Geen troostprijs voor de Rode Duivels, ook Italië blijkt te sterk

10-10-2021 17:00 Laatste update: 17:05
85

De Rode Duivels eindigen vierde in de Nations League. Na de nederlaag tegen Frankrijk was donderdag was ook Italië te sterk. Het werd 2-1.

De Rode Duivels startten met een half B-elftal. Romelu Lukaku en Eden Hazard speelden niet mee, Kevin De Bruyne begon op de bank. In een gesloten eerste helft waren doelkansen schaars. Saelemaekers raakte wel het doelkader voor de Belgen, terwijl Chiesa vlak voor de pauze alleen voor Courtois nog naast trapte. 0-0 was een logische ruststand.

Na de pauze kreeg België meteen een koude douche. Barella strafte het gebrek aan scherpte af met een knappe volley. Bondscoach Martinez bracht De Bruyne toch nog in, maar hij kon de bakens niet meer verzetten. Erger nog: na een penaltyfout van Alderweireld maakte Berardi ook nog de 2-0. De Rode Duivels hadden wel nog pech in de afwerking. Batshuayi en Carrasco raakten ook nog het doelhout in die tweede helft.

Uiteindelijk was het invaller De Ketelaere die vijf minuten voor tijd toch nog 2-1 kon maken. Hij bleef ijzig kalm voor Donnarumma en speelde hem tussen de benen. Een klassegoal, maar veel verschil maakte het uiteindelijk niet meer. 

Op naar Estland en Wales
De interlandbreak is zo een grote sof geworden voor de Belgen. Over een maand volgen er twee WK-kwalificatiematchen tegen Estland en Wales. Na een 16 op 18 zijn de Rode Duivels al zo goed als zeker van deelname aan het WK.