Dortmund verrast Real Madrid, afslachting voor Leicester, drama voor Portugezen

07-12-2016 22:42

Borussia Dortmund heeft zich woensdagavond als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Real Madrid werd in eigen huis op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Groep F
Real Madrid en Borussia Dortmund waren na vier groepsduels al zeker van de knock-outfase en mochten in het slotduel beslissen wie als nummer één door zou gaan. Het leek Real te worden, door twee doelpunten van Karim Benzema. Dortmund knokte zich in de tweede helft echter terug. Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus (89e minuut) bezorgden Dortmund de eerste plek. In dezelfde groep ging Sporting Portugal lelijk onderuit tegen Legia Warschau. De Polen wonnen met 1-0 en gaan daardoor naar de Europa League.

Groep E
In groep E verzekerde Tottenham Hotspur zich van een Europa League-ticket door een 3-1 overwinning op CSKA Moskou op Wembley. Dele Alli (tweemaal) en Harry Kane poetsten een 1-0 achterstand weg. Jan Vertonghen stond in de basis. Toby Alderweireld maakte zijn comeback. Moussa Dembélé kwam niet van de bank. AS Monaco (groepswinnaar) en Bayer Leverkusen waren in dezelfde groep al geplaatst.

Groep G
FC Porto pakte door een spectaculaire 5-0 zege op nummer één Leicester City de tweede plek in groep G. Eén van de Porto-goals werd gemaakt door Jesus Corona met een geweldige volley. FC Kopenhagen won met 0-2 van Club Brugge, heeft negen punten verzameld, maar speelt na de winter in de Europa League.

Groep H
Juventus verzekerde van groepswinst door een 2-0 zege op Dinamo Zagreb. Gonzalo Higuain en Daniele Rugani waren de doelpuntenmakers in Turijn. Sevilla hield stand op de tweede plek door een 0-0 gelijkspel tegen Olympique Lyon. De Fransen moesten met twee doelpunten verschil winnen om nog door te kunnen gaan.