'Het aangekondigde vertrek van Ndidi zal sowieso al een behoorlijke krater slaan'

'Het aangekondigde vertrek van Ndidi zal sowieso al een behoorlijke krater slaan'

07-12-2016 12:10

Racing Genk houdt ernstig rekening met een spoedig vertrek van sterkhouder Wilfred Ndidi. Het bestuur en coach Peter Maes verschillen echter van mening over de opvolging van de talentvolle Nigeriaan. Peter Vandenbempt spreekt zich uit over de kwestie.

"Peter Maes hamert al het hele seizoen op de mentale broosheid, gebrek aan volwassenheid en aan ervaren leiderschap in moeilijke momenten in een wedstrijd. Iemand die het elftal weer vooruitjaagt als het zoals zondag ineens achteruit begint te lopen", zegt de radiocommentator en analist in Sport/Voetbalmagazine. Vandenbempt vindt dat de clubleiding zeker moet overwegen om een speler met ervaring te halen.

"Het Genkse bestuur zet duidelijk in op eigen jeugd en jonge talenten uit het buitenland die zich nog moeten ontwikkelen, maar het verdient straks op zijn minst een interne discussie en de overweging of er zoals de coach het vraagt geen ervaren spelers bij moeten met instant rendement. Het aangekondigde vertrek van Ndidi zal sowieso al een behoorlijke krater slaan in het Genkse middenveld'', waarschuwt Vandenbempt.