Guardiola beleeft slechtste reeks in carrière: 'Spelers verdienen deze dip niet'

Guardiola beleeft slechtste reeks in carrière: 'Spelers verdienen deze dip niet'

28-10-2016 23:21

Manchester City begon het seizoen voortvarend, maar inmiddels zit er zand in de motor. Trainer Pep Guardiola staat voor het eerst onder druk nu The Citizens een serie van zes wedstrijden zonder zege hebben neergezet.

Volgens de Spaanse topcoach is het echter een kwestie van tijd voordat de Premier League-koploper weer gaat schitteren. Mogelijk al in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion zaterdag. "Mijn spelers verdienen deze vormdip niet", zegt hij in Engelse media.

Guardiola maakte nooit eerder in zijn succesvolle trainersloopbaan bij FC Barcelona en Bayern München zo'n slechte reeks mee. "We zullen hier gezamenlijk sterker uit komen, daar ben ik van overtuigd. Er zijn heel veel dingen bij Manchester City veranderd. We moeten daar nog aan wennen en moeten er ook van leren. Zodat we elke dag beter worden."

Voor City zou een zege op WBA sowieso een welkome opsteker zijn. Dinsdag wacht het Champions League-duel met FC Barcelona in het Etihad Stadium. De eerste ontmoeting eindigde in een 4-0 overwinning van de Spaanse kampioen.