Vader Hanni praat al over toekomst: Moet hij zich beperken tot Anderlecht?

Vader Hanni praat al over toekomst: "Moet hij zich beperken tot Anderlecht?"

27-10-2016 19:50

Lukasz Teodorczyk is de absolute succestransfer bij Anderlecht, maar ook Sofiane Hanni scheert al hoge toppen. De spelmaker heeft zich goed aangepast aan het niveau van de Belgische top. Zijn vader Nordine vindt dat heel normaal. 

Nordine wist zeker dat zijn zoon geen problemen zou hebben met een stap hogerop. Je moet je op mentaal vlak voorbereiden voor de stap naar een club als Anderlecht. Wel, Sofiane was er klaar voor. Mijn zoon is altijd zo geweest: hij wordt sterker naarmate hij met betere voetballers op het veld staat", vertelt vader Hanni in Sport/Voetbalmagazine.

Zijn vader hoopt natuurlijk dat Hanni zich kan blijven ontwikkelen. Hij weet echter niet wat de toekomst zal brengen voor zijn zoon. "Mijn boodschap aan hem was steeds dezelfde: verbied jezelf niets in het leven, maar overschat je eigen capaciteiten niet. Moet hij zich beperken tot Anderlecht? Niemand kan dat voorspellen. Hij is nog maar 25 jaar."

Standard, Club Brugge en AA Gent
Hanni had deze zomer ook de stap naar Standard kunnen maken, maar volgens die club wilde hij een torenhoog salaris. Onzin, zo vertelt zijn vader. "Wat Olivier Renard zei, klopt niet. Het zou mij verbazen mochten ze weten wat Sofiane bij Anderlecht verdient. Geloof mij: hij behoort zeker niet tot de grootverdieners in België. Voor zover ik weet – en Sofiane vertelt mij vrijwel alles – is er nooit een echte toenaderingspoging geweest van Standard." 

Hanni heeft ook geen tegenvallend voorstel geweigerd, want er was nooit een voorstel. "Een concreet voorstel waarin staat hoeveel hij zou verdienen gedurende x aantal jaren heeft Sofiane naar mijn weten niet gekregen. Maar Sofiane had bij Standard zeker iets kunnen uitrichten. Ik vind hem complementair met Trebel en Cissé. Hij had zich ook probleemloos kunnen inpassen bij Club Brugge en AA Gent."