'Leekens heeft na één dag al nieuwe job, zaak is beklonken'

'Leekens heeft na één dag al nieuwe job, zaak is beklonken'

27-10-2016 14:36

Georges Leekens heeft amper één dag zonder werk gezeten. Woensdagochtend ging hij 'in onderling overleg' uit elkaar met Lokeren, donderdagmiddag melden Algerijnse media formeel dat Leekens de nieuwe bondscoach wordt.

Het kan snel gaan. Na de verloren partij tegen KV Oostende (1-2) kwamen Lokeren en Leekens tot de vaststelling dat hun wegen beter zouden scheiden. Woensdagochtend werd dat officieel gecommuniceerd, in de avond kwamen er al de eerste berichten dat de voormalige bondscoach van de Rode Duivels naar Algerije zou trekken. Nochtans verklaarde hij bij zijn afscheid op Daknam 'alles even te willen laten bezinken'.

Maar het Afrikaanse land heeft hem dus snel kunnen overtuigen. Algerijnse media weten dat Leekens donderdagochtend al landde in Algiers en dezelfde dag nog een contract zal ondertekenen. De 67-jarige Leekens was al eens kort bondscoach van Algerije in 2003. "De Algerijnen respecteren mij en mijn werk. De druk schrikt me helemaal niet af en ik ben gemotiveerd om te slagen", liet hij noteren bij zijn aankomst.

Wilmots
Om het verhaal nog wat boeiender te maken, was niemand minder dan Marc Wilmots eerder topkandidaat bij 'Les Fennecs' (de woestijnvossen). Die deal ging echter niet door vanwege de pittige looneisen van Wilmots, die destijds Leekens opvolgde bij de Rode Duivels.