Ex-Rode Duivel was graag assistent bij de Rode Duivels geworden

Ex-Rode Duivel was graag assistent bij de Rode Duivels geworden

26-10-2016 17:41

Roberto Martinez heeft met keeperstrainer Erwin Lemmens slechts één Belgische assistent bij de Rode Duivels. De Spaanse bondscoach kreeg van de KBVB de vrijheid om andere keuzes te maken bij het samenstellen van zijn technische staf en daar kwam ook kritiek op. Kandidaten waren er namelijk zeker.

Franky Van der Elst helpt nu Gert Verheyen op vrijwillige basis bij de U19, maar was graag assistent geweest van Martinez. De 86-voudig Rode Duivel bevestigt zijn interesse in Sport/Voetbalmagazine. ''Assistent-bondscoach worden interesseerde mij wel, maar dat is er dus niet van gekomen. Mocht Gert op een dag bij de bond een stap vooruit zetten, dan zou ik wel met hem willen meegaan'', ziet hij een vaste job bij de Belgische Voetbalbond wel zitten.

De 55-jarige Van der Elst zit sinds deze zomer zonder club, nadat zijn contract bij Roeselare niet werd verlengd. "Sindsdien ben ik op vraag van Gert Verheyen twee keer mee geweest op stage met zijn U19, maar ik ben niet vast in dienst bij de bond'', geeft hij aan. Van Der Elst hoopt op een nieuwe job in de voetbalwereld, maar denkt ook al aan andere opties.