Analist kritisch voor wedstrijdkeuze VRT: Zeg dan toch waar het echt op staat

Analist kritisch voor wedstrijdkeuze VRT: "Zeg dan toch waar het echt op staat"

22-10-2016 19:08
1

De VRT heeft er donderdagavond voor gekozen om Standard - Panathinaikos uit te zenden in de Europa League. De openbare omroep kreeg daardoor een pak kritiek te verwerken. Analist Hans Vandeweghe is eveneens niet te spreken over de wedstrijdkeuze van de VRT.

"Wat is de objectieve reden om donderdagavond Standard uit te zenden en niet Shakhtar Donetsk - KAA Gent? Er zijn eigenlijk alleen maar argumenten waarom Gent en niet Standard op de openbare omroep moet worden uitgezonden. De VRT is een Vlaamse zender met Vlaams belastinggeld en Gent is een Vlaamse ploeg", aldus Vandeweghe in De Morgen.

"Bovendien spreken de Buffalo's Europees een aardig woordje mee. Ten derde is Gent al voor het derde seizoen op rij de betere van Standard. De uitleg van de VRT was dat de wedstrijd van Standard iets meer spankracht zou inhouden. Dat is - met alle respect - de grootste bullshit. Zeg dan toch waar het echt op staat. Of het is een te dure trip, of Play Sports wil ook wel eens een affiche, of verzin nog een andere echte reden."