Einde verhaal voor Deschacht? Hij mag contractueel gezien ontslagen worden

Einde verhaal voor Deschacht? "Hij mag contractueel gezien ontslagen worden"

01-10-2016 14:30

Olivier Deschacht zit in de problemen na het gokschandaal dat afgelopen week werd blootgelegd. Wat brengt de toekomst voor hem? Johan Boskamp ziet het somber in.

Deze week werd Laurent Henkinet ontslagen bij Waasland-Beveren, ook hij heeft een gokje gewaagd. Deschacht riskeert dezelfde sanctie. "In ieder geval mag Anderlecht hem nu contractueel gezien ontslaan. Het overkwam Laurent Henkinet van Beveren al en die gast had slechts drie euro ingezet", aldus Boskamp in Het Belang Van Limburg.

Boskamp vindt het ook vervelend dat Deschacht niet kwam opdagen voor de wedstrijd tegen Westerlo, ook al was hij ziek. "Ik snap niet dat Deschacht zondag zelf niet naar het stadion is gekomen. Hij mag zo doodziek zijn als hij wil, maar kom dan gewoon de eerste vier minuten. Toon aan de buitenwereld dat je je niet verstopt."

Boskamp vreest ook dat de gokhype niet te stoppen valt. "Gokken is definitief ingeburgerd in het voetbal. Op tv maken ze er constant reclame over en het is steeds eenvoudiger om te doen. Zelfs vanop het toilet kun je inzetten op voetbalmatchen. Je kunt ook overal op gokken. Zo las ik dat er in Spanje zelfs jeugdwedstrijden van 14-15-jarigen gemanipuleerd worden. Dat is toch waanzin! Nee, deze ontwikkeling is niet goed."