Kums bevestigt interesse van Napoli: Ook Duitse club wilde me

Kums bevestigt interesse van Napoli: "Ook Duitse club wilde me"

01-10-2016 07:19

Sven Kums verliet na twee prachtige seizoenen AA Gent voor Udinese, met een kleine omweg via Watford. De middenvelder voelt zich goed in Italië en blikt nog even terug op een woelige transferperiode.

Het duurde even voor die aangekondigde transfer naar het buitenlandeffectief in kannen en kruiken was. "Ik heb niet gepanikeerd niet", aldus Kums in Het Laatste Nieuws. "Ik was gelukkig bij AA Gent, maar het waren stresserende weken. Ik dacht: 'Als die transfer er nu niet komt, wanneer dan wel?' Met AA Gent had ik alles bereikt: de titel gepakt, een schitterende campagne in de Champions League en de Gouden Schoen."

Kums wilde dus graag een nieuw uitdaging aangaan. Napoli meldde zich. "Mijn makelaar, Mogi Bayat, heeft me meermaals bevestigd dat ze me wilden. Alleen moest Mirko Valdifiori er eerst absoluut weg. Napoli bleek zelfs bereid om meer te geven dan die 6,5 miljoen euro dat het aanvankelijk wilde betalen. Rond 20 augustus kreeg ik door dat het niets zou worden, het bleef maar duren."

Napoli was echter niet als enige geïnteresseerd. "Er waren op dat moment nog ploegen die mij wilden, Borussia Mönchengladbach onder meer. Die waren echter niet bereid om de gevraagde transfersom te betalen." Kums trok uiteindelijk voor negen miljoen euro naar Watford, dat hem meteen uitleende aan Udinese.