'Martinez gaat voor enkele verrassingen zorgen in selectie Rode Duivels'

'Martinez gaat voor enkele verrassingen zorgen in selectie Rode Duivels'

30-09-2016 09:56

Roberto Martinez heeft heel wat zorgen. De Spaanse selectieheer van de Rode Duivels moet vrijdagmiddag zijn selectie voor de interlands tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar bekend maken. Intussen is het zoeken naar genoeg verdedigers.

De blessurelijst en dus ook de zorgen van Martinez zijn bijzonder groot. De bondscoach zit met gekruiste vingers dat Thomas Meunier, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen fit geraken. Intussen is het zoeken naar extra verdedigers die klaar zijn voor de kwalificatiewedstrijden van 7 en 10 oktober.

Het Nieuwsblad denkt al te weten wie Martinez zal oproepen. 'Het is nu al zeker dat Martinez de middenvelder van Anderlecht, Leander Dendoncker, als verdediger zal oproepen', klinkt het. Volgens de krant zullen er ook nog enkele verrassingen komen. 'Een wederoproeping van Laurent Ciman of Jelle Van Damme uit de Major League Soccer zou zo'n verrassing kunnen zijn.'

Al zijn er nog mogelijkheden. 'De selectie van de negentienjarige belofteninternational en linksback Senna Miangue, het afgelopen weekend nog in de basis bij Inter Milaan, de derde in de Serie A. Of haalt Martinez er Gent-aanvoerder Nana Asare er voor het eerst bij, Belgische nationaliteit en speelgerechtigd bij de Rode Duivels', vraagt het dagblad zich af.