Standard probeerde speler voor de neus van RSCA weg te snoepen: 'Hoge eisen'

Standard probeerde speler voor de neus van RSCA weg te snoepen: 'Hoge eisen'

28-09-2016 09:56

Sofiane Hanni werd vorig seizoen bij een pak clubs genoemd als mogelijk aanwinst. RSC Anderlecht kon de speler overtuigen om naar Brussel te trekken, maar ook Standard toonde serieuze interesse in de Algerijn.

Bij Standard heeft sportief directeur Olivier Renard geen onbeperkt budget."Het is zo goed als onmogelijk geworden om spelers als William Vainqueur of Hanni aan te trekken, omdat hun salariseisen te hoog liggen voor een club als Standard", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

De club heeft sinds januari besloten om de loonmassa stevig te reduceren. "Toen we hoorden wat Sofiane kon verdienen bij Anderlecht, hebben we besloten om daar niet mee te concurreren", vertelt Renard. "Bruno Venanzi (de voorzitter, red.) wil zijn club beheren als een goede huisvader. Hij houdt een oogje op de totale loonmassa."

Dat betekent niet dat een dure speler nooit een optie is. "Hij kan nog wel eens een uitschieter doen als we een speler echt willen hebben. Denk nu ook niet dat ik een vrekkige voorzitter heb die de supporters een wortel voor de neus houdt", aldus Renard.