Henkinet krijgt voorlopig geen sanctie: Beseft dat hij fout zat

Henkinet krijgt voorlopig geen sanctie: "Beseft dat hij fout zat"

26-09-2016 16:21

Eén van de namen in het gokdossier, is die van Waasland-Beveren-doelman Laurent Henkinet. De club heeft akte genomen van de gang van zaken, maar legt zijn goalie voorlopig geen sancties op.

Dat meldt de club maandag, nadat eerder op de dag uitlekte dat de doelman naast Knowledge Musona (Oostende) en Olivier Deschacht (Anderlecht) betrokken is in een onderzoek naar het gokken op  matchen door spelers uit de Eerste Klasse. Die zaak ging aan het rollen toen duidelijk werd dat Romain Reynaud, toenmalig kapitein van OHL, gegokt had op een match van de beloften van OHL tegen Waasland-Beveren.

De Fransman kwam er vanaf met 500 euro boete, maar de Kansspelcommissie zette een onderzoek op touwen. Henkinet is daarin dus betrokken, maar Waasland-Beveren straft zijn doelman vooralsnog niet. "De club heeft vandaag akte genomen van de feiten rond de aantijgingen ten opzichte van Laurent Henkinet. De speler lichtte vandaag aan de voorzitter en sportief manager zijn versie van het verhaal toe", klinkt het op de clubwebsite.

"Hij gaf daarbovenop aan de club ook een kopie van het proces-verbaal dat werd opgesteld. Momenteel is dat dossier in handen van de directie en raadsman van Waasland-Beveren. Tot op het moment dat zij kennis genomen hebben van het volledige dossier, kan de club geen verdere uitleg geven. Laurent beseft zelf dat hij in de fout is gegaan door niet meteen aan de club te melden dat hij is ondervraagd. Hij ging ervan uit, dat was hem ook zo gemeld, dat de zaak werd geseponeerd", aldus de club.