Vandenbempt kent nog meer gokkende voetballers: Bedreiging voor het voetbal

Vandenbempt kent nog meer gokkende voetballers: "Bedreiging voor het voetbal"

26-09-2016 10:29

Het gokschandaal rond Olivier Deschacht heeft zondag voor beroering gezorgd, maar hij is niet de enige speler die graag een gokje waagt. Peter Vandenbempt weet dat gokken een plaag aan het worden is binnen het voetbal.

Ondertussen is ook bekend geraakt dat ook Laurent Henkinet en Knowledge Musona betrokken kunnen zijn in de zaak. Vandenbempt is helemaal niet verbaasd. "Gokken hoort blijkbaar bij het voetbal zoals Vuitton-tasjes, gel of tatoeages. Er wordt heel veel gegokt onder voetballers laat ik mij vertellen. Ze gokken niet noodzakelijk voor het geld, wel voor de kick, het spel en de strijd in de kleedkamer onder ploegmaats", vertelt Vandenbempt op Sporza.

Voetballers zijn natuurlijk geen slechte gokkers. Ze weten veel meer over de ploegen dan de gemiddelde gokker. "Blijkbaar gokken heel veel eersteklassevoetballers op de resultaten van hun beloftenelftal. 's Ochtends of de dag voordien kennen ze de samenstelling van de ploeg. Ze kunnen informatie uitwisselen met hun collega's van de tegenstander. Die weten ook hoe sterk het elftal zal zijn. Ze gokken met voorkennis."

De voetballers lijken vaak niet eens te weten dat ze iets verkeerds doen. "Alleen de echte dommeriken doen dat onder hun eigen naam. Velen zien daar helaas geen graten in. Ze vinden dat onschuldig. Ze begrijpen niet dat de stap van het onschuldig gokken naar matchfixing echt zo groot niet is. Specialisten zeggen mij dat matchfixing dé grote bedreiging van het internationale voetbal is."