'Deschacht geen alleenstaand geval, nog drie spelers betrokken bij gokken'

'Deschacht geen alleenstaand geval, nog drie spelers betrokken bij gokken'

26-09-2016 06:00

Olivier Deschacht was de afgelopen week wereldnieuws in België. De verdediger van Anderlecht werd in verband gebracht met gokken op voetbalmatchen. Volgens Het Laatste Nieuws is Deschacht geen alleenstaand geval. Nog drie spelers uit de Jupiler Pro League zijn verhoord over dubieuze weddenschappen.

Volgens de krant zou het gaan om: KV Oostende-aanvaller Knowledge Musona, Waasland-Beveren-doelman Laurent Henkinet en een derde nog niet bij naam genoemde speler.

Musona zou enkele maanden geleden al ondervraagd zijn. De Zimbabwaan was blijkbaar geen al te goede gokker, want hij zou verlies gemaakt hebben. Bij KV Oostende is men op de hoogte van de zaak. "Na het verhoor heeft Musona correct gehandeld en de club meteen op de hoogte gebracht. Sindsdien vernamen de speler en de ploeg niets meer over de zaak."

Henkinet zou twee keer gegokt hebben met kleine bedragen. Nog belangrijk: hij gokte waarschijnlijk niet op zijn eigen wedstrijden. Tegenover Het Laatste Nieuws liet Waasland-Beveren zondag nog weten niets van de zaak af te weten.