Ongeïnspireerd Anderlecht lijdt ontluisterende nederlaag tegen hekkensluiter

25-09-2016 21:46
8

KVC Westerlo heeft voor dé stunt van de speeldag gezorgd. De Kemphanen leken voorafgaande aan het duel op RSC Anderlecht kansloos, maar de thuisploeg liet het volledig afweten. De Brusselaars lieten een ongeïnspireerde indruk en moesten dat bekopen met een 1-2-nederlaag, de eerste overwinning voor Westerlo dit seizoen.

Westerlo begon verrassend sterk aan de match en maakte in het openingskwartier al duidelijk dat het de huid duur wilde verkopen in het Astridpark. De eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers. Davy Roef stond echter paraat op een schot van Elton Alocatse en bokste de bal uit de hoek. Anderlecht was gewaarschuwd. De makkte thuisploeg probeerde een gaatje te vinden in de Westelse defensie, maar het was allemaal net niet in de eerste helft. Beide ploegen zochten daarom zonder doelpunten de kleedkamers op.

Direct na de pauze kreeg Sofiane Hanni de grootste kans voor paars-wit. De aanvallende middenvelder besloot echter op de benen van Koen Van Langendonck. Ook invaller Diego Capel, die Hamdi Harbaoui in de rust had vervangen, miste een uitgelezen mogelijkheid. De Spanjaard slaagde er niet in om een scherpe voorzet van Uros Spajic in het lege doel te tikken. Plots kreeg Anderlecht de deksel op de neus. Uitgerekend Michaël Heylen, de huurling van Anderlecht, kopte de 0-1 binnen in de 63e minuut.

Acolatse kon een kwartier voor tijd slechts de score verdubbelen, maar in een persoonlijk duel hield Roef zijn ploeg in de race. De tijd begon te dringen, maar Hanni zorgde in de 83e minuut voor opluchting door de gelijkmaker over Van Langendonck te tikken. De opluchting was echter van korte duur, want snel daarna reageerde Westerlo met de 1-2. Roef tikte een schot van Nicolas Rommens tegen de onderkant van de lat. Volgens de lijnrechter sprong de bal vervolgens terug over de lijn. Westerlo bibberde, maar hield stand en zorgde voor een gigantische sensatie. Het Astridpark bleef in shock achter.