Cocu boos op eigen fans: Ik schaam mij kapot

Cocu boos op eigen fans: "Ik schaam mij kapot"

24-09-2016 23:35

De wedstrijd tussen Excelsior en PSV (1-3) werd zaterdagavond al vroeg in de eerste helft stilgelegd wegens spreekkoren vanuit het uitvak. Phillip Cocu 'schaamt zich kapot' voor het gedrag van sommige fans van de landskampioen, vertelde hij na afloop voor de camera van de NOS.

Scheidsrechter Danny Makkelie was het doelwit van de PSV-fans. Dat had blijkbaar alles te maken met een penalty die de scheidsrechter aan het einde van het vorige seizoen toekende aan Ajax. Daardoor leek PSV lang naast de landstitel te grijpen. Makkelie werd op kwetsende wijze toegezongen op Woudestein en het duel werd zelfs even stilgelegd. "Ik schaam mij kapot voor onze supporters. Ik heb de teammanager ingeschakeld om de beveiliging te laten ingrijpen", aldus Cocu.

De trainer baalt als een stekker van het gedrag van de PSV-aanhangers. "Het gedrag van onze supporters in het begin past totaal niet bij PSV", wilde de trainer er tijdens de persconferentie nog kort over kwijt. "Steun de club, dat past bij PSV." Tijdens de wedstrijd probeerde ook aanvoerder Luuk de Jong de mensen in het uitvak tot kalmte te manen.