Westerlo slikt kritiek van Mathijssen niet: We moeten mekaar niet beschuldigen

Westerlo slikt kritiek van Mathijssen niet: "We moeten mekaar niet beschuldigen"

23-09-2016 13:45

Jacky Mathijssen baalde woensdag enorm na de 0-1 nederlaag tegen Tubize. Hij vertelde in zijn interview dat Westerlo het niveau van Eerste Klasse B benaderde. Het bestuur, dat de kern natuurlijk heeft samengesteld, hoort zo'n uitspraken liever niet.

Voorzitter Vic Swerts reageert niet op de uitspraken, maar zijn assistent Dirk Coorevits wel. "Die uitspraak was een momentopname na de uitschakeling. Het seizoen is nog lang en de competitie blijft het belangrijkste. Natuurlijk hadden we op veel betere resultaten gehoopt, maar we mogen nu niet panikeren", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Ook Herman Wijnants, die al bijzonder veel kritiek kreeg na het ontslag van Bob Peeters, probeert te koelen zonder blazen. "Wat we nu vooral niet moeten doen, is elkaar beschuldigen. Jacky is er pas, we moeten hem de tijd geven om zich aan te passen. Komend weekend is er wel de verplaatsing naar Anderlecht, maar het zijn vooral de wedstrijden daarna tegen Waasland-Beveren en op STVV die belangrijk zullen zijn. We geven hoe dan ook niet op."