Onze bepalende spelers zijn niet in vorm, al kan ik Canesin wel begrijpen

"Onze bepalende spelers zijn niet in vorm, al kan ik Canesin wel begrijpen"

14-09-2016 18:26

Het was niet het weekend van KV Oostende. De kustploeg keerde na een lange verplaatsing naar KAS Eupen met lege handen terug naar huis (2-1-verlies). Hoewel enkele sterkhouders uit vorm zijn, is Yves Vanderhaeghe niet van plan om zijn hele team door mekaar te schudden.

"Het klopt dat een paar bepalende spelers in een mindere periode zitten, daar heb je als trainersstaf ook niet altijd een verklaring voor", geeft Vanderhaeghe toe. "Van Fernando Canesin kan ik dat wel begrijpen. Tijdens zijn zomervakantie werkte hij hard aan zijn revalidatie na die enkelblessure. Dat siert hem, maar misschien krijgt hij nu wel een weerbots daarvan en is hij iets minder fris."

"Maar andere spelers brengen op dit moment té weinig", toont de KVO-coach zich streng. "Het is ook zo dat bepaalde internationals na hun interlandverplichtingen niet altijd helemaal bij de les zijn. Dat zullen we in de toekomst nog nauwgezetter moeten opvolgen."

Niet alles van tafel vegen
Ondanks de mindere prestaties wanhoopt Vanderhaeghe niet. "Het is een feit dat ik veel spelers ter beschikking heb en het is dan ook niet uitgesloten dat er wissels gebeuren. Maar quasi een hele ploeg wisselen, is ook nooit goed", tempert hij. "Na één nederlaag is het ook niet nodig om paniekvoetbal te spelen. Daarvoor waren we vier wedstrijden ongeslagen, dat mogen we ook niet vergeten."

"Maar ik ben de eerste om te zeggen dat het voetbal beter kan én moet", verduidelijkt de ex-Rode Duivel. De meegereisde supporters waren niet tevreden in Eupen. "Als de fans kritisch zijn, dan hebben ze daar alle recht toe. Zij betalen om de wedstrijden te zien en het is aan ons om hen waar voor hun geld te geven. Zondag (tegen KAA Gent, nvdr.) moet iedereen scherp staan en gefocust zijn. Dan kan het weer stormen in de Versluys Arena", eindigt hij strijdvaardig.