Probleem bij Rouches, kern puilt uit: Ze waanden zich al elders

Probleem bij Rouches, kern puilt uit: "Ze waanden zich al elders"

07-09-2016 21:40

Standard zit een beetje met de handen in het haar. De kern telt ruim dertig spelers. En dat is voor een Belgische eersteklasser misschien wel van het goede te veel. Technisch directeur Olivier Renard schuift de schuld van zich af. 

Standard wilde wel grote kuis houden. Maar de omstandigheden zaten volgens Renard niet mee. "Zo veel spelers is niet ideaal. Langs de ene kant heb je dit jaar de Afrika Cup, waar verschillende van onze spelers aan zullen deelnemen. Anderzijds was er een aantal spelers die uitstraalden dat hun koffer al gemaakt was. Ze waanden zich al elders, zag je op training", geeft Renard aan in Sport/Voetbalmagazine

De zomermercato zorgde niet voor de gewenste zuivering. "Ze hadden goeie aanbiedingen, vaak bevestigd door hun makelaar. Dus stelden we ons in op verschillende vertrekkers. Tot ze vergelijken wat ze elders kunnen verdienen en dat afwegen tegen wat ze hier hebben, en besluiten te blijven. In afwachting hadden we op hun vertrek geanticipeerd. Ik wil ook wijzen op de vele kernspelers die opgeleid zijn in onze Académie. Op Club Brugge waren er zeven eigen opgeleide spelers in de kern. Als we ze niet opstellen, vraagt men zich af waar die Académie voor dient."