OFFICIEEL: Verkoop concurrent Lombaerts verklaart weigerachtige houding Zenit

OFFICIEEL: Verkoop concurrent Lombaerts verklaart weigerachtige houding Zenit

01-09-2016 00:08

Dat Nicolas Lombaerts uiteindelijk niet in het Astridpark is neergestreken, heeft veel te maken met Ezequiel Garay. In de late uurtjes van deadlineday heefft de Argentijn van Zenit Sint-Petersburg namelijk een transfer gemaakt naar Valencia. Garay is een concurrent van Lombaerts centraal achterin.

Valencia heeft zich op het allerlaatste moment dus nog geroerd. De Spaanse subtopper heeft zich in het laatste uur van de zomerse transferperiode versterkt met Garay.De Argentijnse verdediger heeft een vierjarig contract ondertekend, tot de zomer van 2020. Garay (29) speelde de afgelopen jaren bij Zenit, maar zat al de hele zomer op een vertrek te azen. Volgens Spaanse media is er twintig miljoen euro gemoeid met de transfer.

Alle commotie rond de koppige houding van Zenit in het dossier-Lombaerts lijkt dus te verklaren door deze transfer. De Russen wilden wel één, maar geen twee centrale verdediger(s) laten vertrekken. Dat bevestigde de manager van Lombaerts eerder al exclusief aan VoetbalPrimeur.be. Uiteindelijk haalde Garay het dus van Lombaerts.

Weer kassa kassa voor Mendes
De overstap van Garay komt uit de koker van superzaakwaarnemer Jorge Mendes, die woensdag weer een mooie dag beleefde. Hij loodste ook Eliaquim Mangala al naar Valencia, de club waarmee hij nauwe banden onderhoudt. De Fransman werd op huurbasis overgenomen van Manchester City. Garay speelde eerder voor Newell's Old Boys, Racing Santander, Real Madrid, Benfica en dus Zenit.