OFFICIEEL: opvallende transferconstructie van Kums helemaal afgerond

OFFICIEEL: opvallende transferconstructie van Kums helemaal afgerond

29-08-2016 21:00

De transfer van Sven Kums is eindelijk in kannen en kruiken. De kapitein van AA Gent tekende maandagavond een contract bij Watford, maar wordt meteen uitgeleend aan Udinese.

De middenvelder zette zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen bij de club van Obbi Oulare en Christian Kabasele. Kums zal echter niet aan de slag gaan in de Premier League. Hij wordt meteen voor één seizoen uitgeleend aan het Italiaanse Udinese. Beide clubs zijn eigendom van Giampaolo Pozzo, die hetzelfde trucje wil toepassen voor de transfer van Stefano Okaka.

Kums doorliep de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, maar kon nooit doorbreken in de hoofdmacht. Hij werd tweemaal uitgeleend aan achtereenvolgens SK Lierse en KV Kortrijk. In 2008 maakt hij definitief de overstap naar De Kerels. Daar werd hij in 2011 weggeplukt door het Nederlandse Heerenveen, maar daar kon hij nooit overtuigen. Zulte Waregem haalde hem terug naar de Jupiler Pro League in 2013.

Daar werd hij na één seizoen al weggehaald door Gent op aandringen van coach Hein Vanhaezebrouck. In zijn eerste seizoen bij de Buffalo's won hij meteen de landstitel. Kums was één van de sterkhouders van de kampioenenploeg en werd daarvoor beloond met de Gouden Schoen.