Vizier op Europa: Gent-tegenstanders zetten sterke prestaties neer

Vizier op Europa: Gent-tegenstanders zetten sterke prestaties neer

29-08-2016 09:48

Gent geraakte zondag ondanks een sterke prestatie niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Anderlecht. Pas in extremis pakte het een puntje dankzij een doelpunt van Nana Asare. Hoe verging het zijn Europa League-tegenstanders? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Stal Kamianske 0 - 1 Shakhtar Donetsk
Vorm:
W-W-W
Shakhtar Donetsk kondigde zich op voorhand al aan als de lastigste tegenstander en dat lijkt ook zo te zullen zijn. De oranje-zwarte brigade, die Anderlecht vorig seizoen uit de Europa League knikkerde, is nog ongeslagen in eigen land. Het pakte 18 op 18 en liet een doelsaldo noteren van 17-4. Gent zal op zijn best moeten zijn wil het iets rapen tegen Shakhtar.

Estoril 1-3 Braga
Vorm: W-G-WMet een 7 op 9 is Braga uitstekend aan het nieuwe seizoen in Portugal begonnen. Afgelopen weekend werd vlot gewonnen op bezoek bij Estoril, dat de wedstrijd met tien man beëindigde. Na drie speeldagen staat Brage op een gedeelde tweede plaats, met Benfica en Setubal. Sporing Lissabon is de fiere leider met 9 op 9.

Konyaspor 2-2 Besiktas
Vorm: G-G
Konyaspor kreeg afgelopen weekend het bezoek van een absolute topclub. De tegenstander van Gent hield goed stand en hielde de landskampioen op een gelijkspel. Daarmee schiet Konyaspor wel weinig op. Het speelde op de eerste twee speeldagen twee keer gelijk en wacht dus nog op zijn eerste zege. het parkeert momenteel in de grijze middenmoot in de Süper Lig.