Dury over verlies: ''De fase met Cordaro was volgens mij een beslissend moment''

Dury over verlies: ''De fase met Cordaro was volgens mij een beslissend moment''

28-08-2016 23:27
1

Zulte Waregem is na de vijfde speeldag niet meer de koploper in de Jupiler Pro League. Essevee ging zondagavond op bezoek bij Racing Genk met 0-1 onderuit. Trainer Francky Dury vond dat scheidsrechter Joeri van de Velde een bepalende rol had gespeeld.

Alessandro Cordaro ging in de eerste helft op weg naar het Genkse doel, maar werd foutief gestopt door laatste man Omar Colley. Van de Velde beoordeelde de fase en deed niets. Een verkeerde beslissing volgens Dury, al focuste hij zich tegenover Sporza vooral op het optreden van zijn ploeg. "De fase met Cordaro was volgens mij een beslissend moment. Ik kan mijn spelers niets verwijten. We waren de gelijke van Genk en we verdienden het niet om te verliezen. Met een minder budget kunnen we toch de topploegen volgen en daar mogen we fier op zijn."

Een fraaie krul van Alejandro Pozuelo bezorgde Zulte Waregem toch de eerste nederlaag van het seizoen. "Het was een heel gesloten match met weinig kansen. Dan moet het komen van een individuele actie. We hebben gedurfd in de tweede helft, maar dan beslist Pozuelo de wedstrijd'', aldus Dury.