Vormer baalt: ''Als je de match volledig domineert, dan moet je altijd winnen''

Vormer baalt: ''Als je de match volledig domineert, dan moet je altijd winnen''

28-08-2016 22:09

Club Brugge speelde zondagmiddag tegenvallend met 2-2 gelijk tegen Standard Luik. Björn Engels bezorgde de landskampioen diep in blessuretijd nog een punt. Toch overheerste de ontevredenheid. Dat was ook het geval bij Club-middenvelder Ruud Vormer.

De Nederlander was blij met het ene punt, maar vond dat er veel meer in had gezeten voor zijn ploeg. ''Als je de wedstrijd volledig domineert, dan moet je altijd winnen. Vooral omdat we genoeg kansen gehad hebben om het vroegtijdig af te maken. Natuurlijk is het frustrerend als je tegenstander amper drie kansen krijgt en daaruit twee doelpunten puurt. Daardoor doet het des te meer pijn dat je na het laatste fluitsignaal nog blij mag zijn dat je een gelijkspel uit de brand sleept'', zo reageerde hij op de website van Blauw-Zwart.

Vormer ziet wel verbetering in het spel van Club. Hij is desondanks niet tevreden over de competitiestart. ''Qua spel was het al een heel stuk beter dan vorige week op Kortrijk, maar daar koop je uiteindelijk niks mee. Met zeven punten op vijftien kunnen we natuurlijk niet tevreden zijn, maar vorig seizoen was het net hetzelfde en kwam het ook nog goed.''

De publiekslieveling kijkt nu vooral vooruit. ''We mogen de kloof niet te groot laten worden. Vanaf nu komen we in het ritme van én competitie én Europees voetbal, en daar doe je het natuurlijk voor als voetballer'', besloot Vormer.