Laat doelpunt van Rits dompelt Westerlo in een diepe crisis

27-08-2016 21:54

Eén puntje uit vijf wedstrijden: dat is de trieste voorlopige balans voor Westerlo. Tegen KV Mechelen had het kansen op de winst, maar de bezoekers waren net iets koelbloediger.

Mechelen mocht in de eerste helft de bal hebben, maar de (halve) kansen waren toch voor Westerlo. Vooral Sylver Ganvoula bewees weer dat hij een aanwinst is. De Congolees was een gesel voor de defensie en tekende ook voor de 1-0. Na een corner kon de spits de bal hard binnenstoten. Westerlo leek de match vlak voor rust in de hand te hebben. De tegengoal van Yohan Croizet was echter een opdoffer: hij kon een voorzet van Nils Schouterden vrijstaand binnenwerken.

De tweede helft was een mager en vooral dorstig beestje. De hitte werd voor heel wat spelers te veel, het tempo was dan ook laag. De match leek af te stevenen op een gelijkspel, maar dat was buiten Mats Rits gerekend. Nicolas Verdier gaf uit het niets een magistrale assist af aan Mats Rits, en die werkte koel af. Mechelen wint zo op een diefje, maar dat zal de fans worst wezen.

Westerlo blijft uiteraard rode lantaarn, er moet nu echt iets gebeuren in de Kempen. Met een 8 op 15 staat Mechelen keurig in de middenmoot.