Hij wordt misschien wel grootste vedette binnen de familie van de Rode Duivels

"Hij wordt misschien wel grootste vedette binnen de familie van de Rode Duivels"

26-08-2016 19:16

Het nieuws van de dag was misschien wel dat Thierry Henry de assistent van Roberto Martinez wordt bij de nationale ploeg. De Fransman kende een geweldige loopbaan als speler. Nu begint aan zijn eerste job als coach. Voor Sporza bespreekt Peter Vandenbempt de aanstelling van Henry. 

"Het is voor Henry misschien een manier om zijn trainerscarrière te lanceren. De voorbije jaren was hij vooral aan de slag als analist. Hij wordt misschien wel de grootste vedette binnen de familie van de Rode Duivels. Anderen moeten nog een hele weg afleggen als ze dezelfde carrière willen bereiken", aldus Vandenbempt

"Henry heeft nauwelijks ervaring als trainer, maar hij heeft als speler heel veel successen behaald en weet wat er nodig is om prijzen te winnen. Hij kan de Duivels dat klein beetje extra geven om hen over het dode punt te krijgen, bijvoorbeeld in de kwartfinale van het WK. Hij is vooral aangetrokken om deze jonge ploeg te inspireren en hen een winnaarsmentaliteit bij te brengen."

Henry verdiende in zijn leven al goed zijn brood. Voor het geld komt hij blijkbaar niet naar de Rode Duivels. "Ik laat me vertellen dat hij zéér binnen het budget van de nationale ploeg past. Want je zou kunnen denken dat een man met zo'n status niet voor een appel en een ei komt. Maar dat schijnt geweldig mee te vallen."