Musonda, Tielemans en Engels helpen Walem een handje bij de Belgische beloften

Musonda, Tielemans en Engels helpen Walem een handje bij de Belgische beloften

26-08-2016 14:05
1

Johan Walem heeft vrijdag zijn eerste selectie bekendgemaakt voor de beloften van de Rode Duivels. De coach selecteerde 21 namen. Daarbij zitten heel wat goede spelers.

De toekomst voor de Rode Duivels ziet er goed uit. Dat kan je zeker zien aan de selectie van de beloften. Roberto Martinez gaf al aan dat er veel talent zit bij de Rode Duivels. Daar heeft hij ook gelijk in. Zo zitten smaakmakers uit de Belgische competitie zoals Björn Engels en Youri Tielemans in de selectie van de Belgische beloften.

Met Charly Musonda (Real Betis), Dennis Praet (Sampdoria), Jason Denayer (Manchester City) en Zakaria Bakkali (Valencia) zijn er ook een pak spelersdie in het buitenland aan de bak komen geselecteerd.

RSC Anderlecht is hofleverancier voor de beloften met vier spelers. Ook Waasland-Beveren (2), Standard (3), KRC Genk (1), Club Brugge (1), SV Zulte Waregem (1) en KV Oostende (1) staan één of meerdere spelers af.

De eerstvolgende wedstrijd van de Rode Duivels wordt op 2 september gespeeld tegen Malta. Enkele dagen later, op 6 september, volgt in het stadion van Oud-Heverlee Leuven de wedstrijd tegen Tsjechië. De inzet voor die wedstrijden is kwalificatie voor het EK.