Update: 'Nieuwe spits van Arsenal tekent vrijdag contract in Londen'

Update: 'Nieuwe spits van Arsenal tekent vrijdag contract in Londen'

25-08-2016 23:11

Arsenal gaat zich in de slotweek van de zomerse transfermarkt tóch nog versterken met een nieuwe spits. Fans van de Premier League-club hadden de hoop op de komst van een goalgetter al bijna opgegeven, maar Spaanse media melden donderdag dat Lucas Pérez donderdag of vrijdag tekent in Londen. 

De 27-jarige Spanjaard komt over van Deportivo la Coruna. In het contract van Pérez is een transferclausule van ongeveer twintig miljoen euro opgenomen. Deportivo had daarom geen poot om op te staan toen Arsenal zich eerder deze week in Galicië meldde voor de spits, weet onder meer Marca. 

Pérez, die voorheen voor onder meer Rayo Vallecano, FC Karpaty Lviv (Oekraïne) en PAOK Saloniki speelde, gaat bij The Gunners voor drie of vier jaar tekenen. Afgelopen jaargang was de aanvaller zeventien keer trefzeker in de Primera Division. Onder meer Everton en Southampton werden deze zomer aan Pérez gelinkt.

Het wordt dus Arsenal voor de spits. Met Pérez krijgen de fans van de topclub niet de gewenste grote naam waar zij aanvankelijk op gehoopt hadden. Eerder vielen de namen van Alexandre Lacazette (Olympique Lyon) en Gonzalo Higuain (SSC Napoli, inmiddels Juventus) in het Emirates Stadium. 

Update 22.35: Het doorgaans betrouwbare BBC bevestigt donderdagavond dat Arsenal zich inderdaad gaat versterken met Pérez. Verwacht wordt dat de Spaanse spits vrijdag tekent in Londen. Er is meer transfernieuws op komst bij The Gunners: ook de onderhandelingen met Valencia over de transfer van Shkodran Mustafi zijn inmiddels in een vergevorderd stadium aanbeland. De Duitse stopper gaat Arsenal zo'n veertig miljoen euro kosten.