LEAGUE CUP: Batshuayi en Origi scoren; Benteke en Kabasele debuteren

23-08-2016 23:40

Michy Batshuayi heeft zich tot redder van Chelsea gekroond met twee doelpunten en ook Divock Origi toonde zich trefzeker. Christian Benteke maakte dan weer zijn debuut in het shirt van Crystal Palace; Christian Kabasele voor Watford.

Batshuayi scoorde afgelopen weekend als invaller bij Chelsea en kreeg tegen Bristol een basisplaats in de League Cup. Na een half uur wist hij opnieuw te scoren. Twee minuten later stond het zelfs al 2-0 via Victor Moses. Ondanks een tegendoelpunt mocht Batshuayi er nog voor de rust de 3-1 van maken. Bristol scoorde nog tegen, maar de zege van Chelsea kwam niet meer in gevaar.

Liverpool startte met Simon Mignolet en Origi in de basis. Die laatste opende de score, voor wat met 0-5 een eenvoudige avond zou worden. Benteke kwam voor Crystal Palace niet tot scoren. Hij werd aan de rust gewisseld en zag zijn ploeg 2-0 winnen.

Ook Kabasele debuteerde bij Watford. Het was wel een debuut in mineur want Gillingham, uit de Derde Klasse, won na verlengingen. Met WBA mocht nog een ploeg uit de Premier League zijn droom om de League Cup te winnen al opbergen na een penaltynederlaag. Everton, met Romelu Lukaku in de basis en tekenend voor een assist, won wel vlot voor 4-0.