Rouches koesteren mogelijk vreemde ambitie: Pak rammel krijgen bij Club Brugge

Rouches koesteren mogelijk vreemde ambitie: "Pak rammel krijgen bij Club Brugge"

22-08-2016 16:35

De toekomst van Yannick Ferrera bij Standard ziet er steeds minder rooskleurig uit. De Luikse coach heeft al maanden een gespannen relatie met het bestuur. Zij wachten op hun beurt op een (nieuwe) misstap om Ferrera buiten te gooien. Mogelijk volgt die al in de topper tegen Club Brugge. 

Standard mag komend weekend op bezoek gaan in het Jan Breydelstadion in Brugge. Vorig seizoen was deze confrontatie goed voor een 7-1 pandoering voor de Rouches. De Luikenaren waren er het hart van in. Maar met een nieuwe oplawaai kunnen zij dit jaar mogelijk wel mee leven. "Ferrera moet nu als een slechte trainer worden voorgesteld om een ontslag straks makkelijker verkocht te krijgen. De timing zit goed nu, zeggen we cynisch", geeft Sporza-analist Peter Vandenbempt aan.

Het Luikse bestuur zoekt nu maar al te graag een stok om Ferrera mee te slaan. "Net overigens zoals vorig jaar, toen Ferrera rond deze periode werd gehaald ten koste van Muslin. Namelijk op het moment dat er een competitieonderbreking is voor een match van de Rode Duivels. En misschien, wie weet, mag Ferrera zondag met zijn ploeg nog een pak rammel krijgen bij Club Brugge, dan gaat zo’n ontslag nog wat makkelijker. Maar proper is het allemaal niet."