'Standard wil Ferrera vervangen door ex-trainer van Fenerbahçe'

'Standard wil Ferrera vervangen door ex-trainer van Fenerbahçe'

22-08-2016 06:54
1

Bij Standard gelooft niet iedereen meer in coach Yannick Ferrera. Vooral Daniel Van Buyten en Olivier Renard zijn tegenstanders, voorzitter Bruno Venanzi blijft hem steunen. Het lijkt er echter op dat Venanzi het onderspit moet delven.

Volgens Het Nieuwsblad is Standard namelijk al rond met een nieuwe coach. Vitor Pereira zou een akkoord hebben met de Luikenaars. Die 48-jarige Portugees heeft aardig wat adelbrieven. Zo was hij al hoofdcoach van onder meer FC Porto, Olympiakos en recent nog Fenerbahçe. Daar werd hij onlangs nog vervangen door Dick Advocaat.

Pereira is dus een vrije coach, en bovendien wordt hij vertegenwoordigd door Christophe Henrotay. Dat is de huismakelaar van Standard. Pereira staat erom bekend dat hij vooral focust op de defensieve organisatie van zijn ploegen, dat terwijl Ferrera een meer aanvallend ingestelde trainer is. Of die plotse verandering van tactiek vruchten zal afwerpen is nog maar de vraag. Pereira was vrijdag overigens al aanwezig bij de match tegen Sporting Charleroi.