De Witte is ambitieus: De club heeft stappen gezet, nu moeten de spelers volgen

De Witte is ambitieus: "De club heeft stappen gezet, nu moeten de spelers volgen"

29-07-2016 11:32

Club Brugge opent vrijdagavond de competitie met een uitwedstrijd op het veld van KV Mechelen. De landskampioen mag meteen vol aan de bak volgens Mechelen-speler Seth De Witte. "Wees gerust: ik zal de groep vertellen dat het menens is", stelt de verdediger, die hoopt dat Mechelen snel eens Play-Off 1 zal spelen.

De Witte maakte zeven jaar geleden de veelbesproken overgang van Lierse naar KV Mechelen, waar hij onlangs zijn contract nog voor drie jaar verlengde. Na al die jaren hoopt hij eindelijk eens Play-Off 1 te kunnen spelen.

"Ik ga hier niet zeggen dat het dit seizoen moet. Maar ooit moet het wel lukken: play-off 1 of een geslaagde bekercampagne. Zo'n uitschieter is eens nodig", aldus De Witte in Het Laatste Nieuws.

Een zege tegen de landskampioen op de openingsspeeldag zou het vertrouwen van Malinwa een boost kunnen geven. "Ik heb hun wedstrijd tegen Standard gezien", stelt De Witte. "Ze waren sterk. Hoe we hen kunnen kloppen? Keihard zijn in de duels en tonen: 'Je komt hier niet zomaar winnen.' Voor je het weet, kan een match keren en komen er mogelijkheden voor ons."

"De club KV Mechelen heeft stappen gezet, nu is het aan de spelers om hetzelfde te doen. Waarom niet met een zege tegen Club? Wees gerust: ik zal de groep voor de wedstrijd vertellen dat het menens is."