Ceulemans vreest voor Westerlo: Tevreden zijn met veertiende plek

Ceulemans vreest voor Westerlo: "Tevreden zijn met veertiende plek"

22-07-2016 18:09

Jan Ceulemans was gedurende elf seizoen trainer van Westerlo. Als er iemand een blik kan werpen op het komende seizoen van de Kemphanen is het wel Ceulemans. Vorig seizoen kon Westerlo zich op het nippertje redden, maar wat brengt de nieuwe jaargang?

"Met een veertiende plaats zullen ze heel content zijn. Daar tekenen ze meteen voor", vertelde de Caje in Het Nieuwsblad. "De speler die het grootste aandeel had in de redding - Frédéric Gounongbe - is vertrokken. Bovendien verloor de ploeg al vier keer in voorbereiding, dus er zijn nog twijfels en vraagtekens. Bob Peeters zette de ploeg vorig seizoen op het goede spoor, maar er zijn weinig versterkingen gekomen."

"Het is maar de vraag wat de nieuwe jongens voorin kunnen betekenen. De start van het seizoen wordt heel belangrijk voor Westerlo. Als degradatiekandidaat mag je die niet missen. De ambitie zou toch moeten zijn om een iets rustiger jaar mee te maken en niet tot de laatste moment in spanning te moeten leven."

"De nieuwe investeerders, Vic Swerts van sponsor Soudal, zal zeker niet willen degraderen en volgend seizoen in reeks 1B uitkomen. Als het echt nodig is, zal er dus nog wel versterking komen. Anders zal Westerlo moeten rekenen op Hyland en De Ceulaer. Die sterkhouders kunnen in principe een extraatje brengen."