'Anderlecht ziet in Depoitre ideale opvolger van Okaka'

'Anderlecht ziet in Depoitre ideale opvolger van Okaka'

29-06-2016 07:54

Stefano Okaka staat op het punt om Anderlecht te verlaten. De Italiaanse spits is hard op weg naar het Chinese Jiangsung Suning, dat liefst tussen de 12 en 15 miljoen euro wil betalen aan paars-wit. De Brusselaars zijn de zoektocht naar een vervanger gestart en heeft een Belgische spits zeer hoog op de lijst staan.

Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht niemand minder dan Laurent Depoitre op het oog heeft als opvolger van Okaka. De 27-jarige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2017 en gaat dus zijn laatste contractjaar in. Gent-manager Michel Louwagie liet al diverse keren weten dat Depoitre niet van plan is om zijn verbintenis te verlengen en dus moeten de Buffalo's hem deze zomer verkopen om nog een mooi bedrag aan hem te verdienen.

De vraagprijs zou naar verluidt zes miljoen euro zijn. Het is echter de vraag of Gent hem wel naar een rechtstreekse titelconcurrent wil laten gaan. Louwagie zou hem liever verkopen aan een Engelse club, maar daar is er voorlopig nog geen sprake van concrete belangstelling voor de éénvoudig Rode Duivel. Depoitre scoorde het afgelopen seizoen twaalf goals in de Jupiler Pro League.