OFFICIEEL: Floptransfer van Zulte Waregem vindt nieuw onderdak in Frankrijk

OFFICIEEL: Floptransfer van Zulte Waregem vindt nieuw onderdak in Frankrijk

08-06-2016 12:38

Zulte Waregem besloot om na het seizoen het contract van Joël Sami in onderling overleg te ontbinden. De verdediger kon niet overtuigen bij Essevee. De Frans-Congolese verdediger heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe ploeg.

Sami zet zijn carrière verder in de Franse tweede klasse. Hij zette zijn handtekening onder een contract bij Orléans. Dat meldt de club via officiële kanalen. Hij zette zijn handtekening onder een contract van één jaar met optie op een extra jaar. Sami maakte in de zomer van 2015 de overstap van het Franse Nancy naar de Gaverbeek. Met zijn jarenlange ervaring in de Ligue 2 moest de Frans-Congolese verdediger een steunpilaar worden in de achterhoede. Die verwachtingen kon Sami echter nooit inlossen. 

De verdediging was het voorbije seizoen de achilleshiel bij Zulte Waregem. In 40 wedstrijden in de Jupiler Pro League (reguliere competitie en Play-Off 1 samengeteld) kregen de West-Vlamingen liefst 73 doelpunten tegen. Mede daardoor kon de club geen hoofdrol vertolken in Play-Off 1, waarin ze zesde en laatste werd. Dat wil Essevee nu verhelpen met de komst van een pak extra aanvallers. Onder meer Davy De fauw en Brian Hamalainen werden al gehaald.