Rode Duivel is vol zelfvertrouwen: ''Ja, wij kunnen het EK winnen''

Rode Duivel is vol zelfvertrouwen: ''Ja, wij kunnen het EK winnen''

27-05-2016 19:00

Thibaut Courtois werkt met de Rode Duivels naar het Europees Kampioenschap in Frankrijk toe. De eerste doelman van onze nationale ploeg groeit op de stage naar zijn topniveau toe. Dat liet Courtois in Zwitserland weten aan Sporza.

Courtois kende geen topseizoen bij zijn club Chelsea, maar vindt het niet erg dat zich niet in hoogvorm bij de Rode Duivels meldde. "Het zou erg zijn als ik nu al in topvorm zou zijn", aldus Courtois. "Als je drie maanden buiten strijd bent geweest, weet je dat je niet meteen weer de oude bent. Ik voel dat ik nog enkele procenten beter kan.''

De keeper merkt dat het wel de goede kant op gaat. ''Op training verloopt alles vlekkeloos en doe ik goeie reddingen. Samen met keeperstrainer Erwin Lemmens werk ik geleidelijk aan naar mijn beste vorm toe. En die zal ik hebben op het EK."

Courtois sprak zich tot slot uit over de kansen op het EK. ''Kan België het EK winnen? Ja, maar we zijn niet de enigen die dat mogen zeggen. Spanje en Duitsland hebben meer EK- en WK-ervaring. Maar wij hebben spelers die in de Champions League, bekers en Europese topcompetities spelen. Die ervaringen zijn vergelijkbaar met die op EK's en WK's'', aldus de Rode Duivel.