'Wilmots heeft al vervanger op het oog als er nog een verdediger uitvalt'

'Wilmots heeft al vervanger op het oog als er nog een verdediger uitvalt'

26-05-2016 14:23

De kopzorgen van Marc Wilmots betreffende de defensie zijn nog niet over. De bondscoach houdt alle scenario's open en heeft al een vervanger op het oog, indien er nog een verdediger mocht uitvallen voor het EK. Genk-verdediger Christian Kabasele wordt in dat geval mogelijk opgeroepen. Dat vertelde Wilmots donderdag aan de aanwezige pers in Zwitserland.

Nicolas Lombaerts is momenteel het grootste twijfelgeval bij de Rode Duivels. Wilmots liet maandag nog weten dat de blessure van de verdediger niet goed evolueert en dat beviel hem niet. Daarnaast komen Dedryck Boyata en Thomas Meunier net terug uit blessure. Thomas Vermaelen oogt dan wel fit op training, maar is erg blessuregevoelig en mist matchritme doordat hij weinig speelde bij FC Barcelona.

Mocht er in navolging van Bjorn Engels nog een pion uit de defensie geblesseerd afhaken voor Frankrijk, dan komt komt Kabasele in beeld. De krachtige centrale verdediger kende een zeer sterk seizoen bij Genk en speelde zelfs alle duels. Sommigen zagen in hem een mogelijke verrassing in de EK-selectie van Wilmots. De 25-jarige Kabasele stond echter niet op de lijst van 24 namen en kwam ook niet voor op de reservelijst. Door diverse kwetsures mag hij nu toch hopen op het EK.