Rode Duivel staat op het punt om van nationale ploeg te wisselen

Rode Duivel staat op het punt om van nationale ploeg te wisselen

24-05-2016 16:00

Adnan Januzaj lijkt een beslissing over zijn interlandloopbaan te hebben genomen. Volgens Eroll Salihu, secretaris-generaal van de Kosovaarse voetbalbond, heeft onze landgenoot ervoor gekozen om in de toekomst voor Kosovo uit te komen.

Kosovo werd begin mei als 55e land toegelaten tot de Europese Voetbalbond. Wereldvoetbalbond FIFA en de Europese Voetbalbond UEFA hadden Kosovo nog niet officieel erkend, maar door een stemming op het 40e UEFA-congres kwam daar verandering in. Zodra dit nieuws bekend werd gemaakt, gingen er al geruchten over Adnan Januzaj.

Door de toetreding tot de UEFA gaat Kosovo officiële interlands afwerken en ook deelnemen aan kwalificatietoernooien. Dat maakt het voor spelers aantrekkelijker om voor het land uit te gaan komen. Volgens Salihu heeft Januzaj een keuze gemaakt. ''Hij wordt onze eerste grote naam'', zo liet hij weten aan de lokale media.

Januzaj speelde al vijf interlands voor de Rode Duivels, maar door de erkenning van Kosovo is hij ook voor dat land speelgerichtigd en heeft hij de mogelijkheid om een overstap te maken. De speler van Manchester United heeft het nieuws nog niet bevestigd.