Bruggeling nam Preud'homme te grazen: Iedereen aan het lachen natuurlijk

Bruggeling nam Preud'homme te grazen: "Iedereen aan het lachen natuurlijk"

21-05-2016 21:24

Er mag de laatste weken duidelijk wel gelachen worden bij Club Brugge. De sfeer bij Blauw-Zwart is dit seizoen opperbest. Daar heeft nieuweling Ludovic Butelle mogelijk ook wel een aandeel in.

De sfeer voor de kampioenswedstrijd tegen RSC Anderlecht was ongetwijfeld gespannen bij Club Brugge. Niet zo bij Butelle, lijkt het. CEO Vincent Mannaert geeft meer uitleg. "Vorige week zaterdag zit de groep te eten, en op televisie, in het VTM-journaal, tonen ze hoe iemand van onze communicatiecel Mathew Ryan gaat oppikken op Zaventem – de ontvangst is hartelijk, een kusje je kent dat", zegt Mannaert.

"Butelle ziet dat en roept, gespeeld natuurlijk: 'Mais c’est qui ça? Quel club de merde.' Hij doet zijn shirt uit en gooit het naar één van onze kinesisten, die op dat moment een bord in zijn handen heeft, en dat laat vallen – iedereen aan het lachen, natuurlijk", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Allez Michel
"Butelle is daarna op zijn knieën gegaan om te helpe om de scherven op te rapen, net toen Michel binnenkwam. Die zegt tegen Butelle: ‘Mais toi, tu fais quand-même, n’importe quoi'. Waarop Butelle, zonder opkijken, begint te zingen: 'Allez Bordeaux, chante avec nous'."

Preud'homme kon er waarschijnlijk ook wel om lachen. En het grapje heeft geloond. De dag daarop werd Club Brugge kampioen na een 4-0 overwinning tegen RSC Anderlecht. Of Preud'homme ook zal blijven bij Club is niet geweten. Want het eerder genoemde Bordeaux zou ook interesse tonen.