Jonge Genk-middenvelder trekt definitief naar Nederland

Jonge Genk-middenvelder trekt definitief naar Nederland

19-05-2016 22:59

Peter Maes heeft sinds zijn aanstelling bij Racing Genk al heel wat veranderingen doorgevoerd. De Limburgse coach hield grote kuis in de kern. Hierdoor moeten ook enkele beloften op zoek naar een nieuwe club. Florian Loshaj gaat zijn geluk beproeven in de Nederlandse competitie.

Sinds Peter Maes het roer overnam bij Racing Genk heeft de club een metamorfose ondergaan. De Limburgers gingen steeds beter spelen en strijden nog steeds voor de derde plaats en het bijhorende ticket voor de Europa League. Florian Loshaj had echter weinig zicht op speelkansen en verkiest nu een overstap naar de Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht. De 19-jarige middenvelder was sinds de wintermercato al op uitleenbasis actief bij de club uit Maastricht. 

Hij deed het daar zo goed dat de Nederlanders besloten hem definitief over te nemen. Zodra de medische tests achter de rug zijn tekent hij een contract voor twee seizoen, met optie op een derde. MMV-trainer Ron Elsen is alvast opgetogen met deze transfer. "Florian heeft de afgelopen maanden veel progressie gemaakt. Hij is een creatieve middenvelder met een goed linkerbeen. We zijn heel blij dat we hem kunnen behouden", aldus Elsen op de clubwebsite van MVV.