Na lofbetuiging Preud'homme: Drie keer gesproken met Club

Na lofbetuiging Preud'homme: "Drie keer gesproken met Club"

19-05-2016 06:56
1

Maandag verklapte Club Brugge-trainer Michel Preud'homme dat hij Mbaye Leye vorige winter, toen hij nog bij Lokeren speelde, graag naar Jan Breydel had gehaald. De Senegalees bevesigt dat nu in Het Nieuwsblad.

"Ik heb een lange historie achter de rug met Club", verduidelijkt Leye. "Na mijn eerste seizoen bij Zulte Waregem, in '07-'08, heb ik gesprekken gevoerd met toenmalig sportief manager Luc Devroe. Dat gebeurde nogmaals nadat we tweede eindigden met Essevee in het seizoen '12-'13."

Vorige winter volgde poging nummer drie, toen Michel Preud'homme hem er bij wilde. Leye werkte al met hem samen tijdens zijn Gentse periode. "Iedere keer kwamen we niet tot een akkoord. Er is zelfs nooit over geld gepraat. Volgens mij is er geen enkele speler in België die drie keer met Club heeft gesproken", lacht de aanvaller.

De spits, dit seizoen al goed voor twintig doelpunten, heef het soms moeilijk met de kritiek dat hij niet goed genoeg zou zijn voor een topclub. Zowel bij AA Gent als Standard Luik liep het beduidend minder, maar dat heeft zijn reden. "Mensen die zeggen dat ik 'maar' bij Zulte Waregem speel, kennen niets van voetbal. Ik ben zelf analist dus is weet waarover ik spreek. Bij Gent en Standard speelde ik niet als centrumaanvaller", is Leye duidelijk.