Club kampioen omdat Anderlecht en Standard niet meer de ploegen van vroeger zijn

"Club kampioen omdat Anderlecht en Standard niet meer de ploegen van vroeger zijn"

12-05-2016 19:02

Velen hebben het de voorbije elf jaar geprobeerd, niemand is erin geslaagd. We hebben het natuurlijk over Club Brugge kampioen maken. Michel Preud'homme kan het zondagmiddag doen, tegen Anderlecht. Emilio Ferrera is één van de zovelen die faalden.

Emilio Ferrera mag dan wel net gedegradeerd zijn met OH Leuven, zijn scherpe tong heeft hij nog steeds. "Preud'homme beschikt niet over betere spelers dan ik indertijd. Het verschil is dat de tegenstand zwakker is geworden. Standard en Anderlecht waren vroeger toch veel en veel sterker? Daarom kon AA Gent vorig jaar kampioen spelen."

Dat Club brugge zich zondag tot landskampioen kan kronen, laat Ferrera niet onberoerd. "Ook dit jaar krijgen we een kleine kampioen. Ik zeg dit echt niet zelf, ik heb het gelezen. De tegenstanders zijn zwakker, maar dat maakt de verdienste van Club niet kleiner."

Ferrera kent de sleutel van het Brugse succes. "Het management van de club is de laatste jaren ontzettend gegroeid en sportief is er stabiliteit gekomen. Maar het meest verdienste hebben eigenlijk de trouwe supporters: fantastisch hoe het thuispubliek gedurende die elf jaar nooit afhaakte, maar zelfs nog elk jaar aangroeide."