Vandenbempt lyrisch over Bruggeling: Wat een demonstratie van klasse

Vandenbempt lyrisch over Bruggeling: "Wat een demonstratie van klasse"

09-05-2016 16:16
13

José Izquierdo is de gevierde man bij Club Brugge. De Colombiaan peuzelde bijna in zijn eentje AA Gent op. Met twee assists en een doelpunt tikte Izquierdo de Bufalo's uit de titelrace. Sporza-journalist Peter Vandenbempt stak zijn bewondering niet onder stoelen en banken. 

Vandenbempt leverde zondag het commentaar op Radio 1. Hij ging dan ook flink tekeer tijdens de Izquierdo-show. "Fantastisch gedaan", bleef Vandenbempt nog kalm na het eerste doelpunt van Club Brugge. Dit was nog maar de assist voor Hans Vanaken. Even later vierde Izquierdo zelf een doelpunt. "Izquierdo doet het fantastisch. Vanuit een onmogelijke hoek trapt hij die bal toch in doel. Hij zat helemaal opgesloten, maar hij doet het dan toch nog."

De Bruggeling maakte nog meer furore. "Daar gaat Izquierdo weer. Hij loopt alles aan flarden, wat een versnelling alweer. Die twee vinden mekaar", klonk het na het derde en vierde doelpunt. "Onrechtstreeks is daar toch weer José Izquierdo. Met een versnelling en een atoomschot ligt hij aan de basis van het doelpunt van Meunier."

Applauswissel
"Elke keer als hij de middenlijn oversteekt, springen ze achter de haag om zich te verstoppen", vertelde Vandenbempt tijdens de wissel van Izquierdo. "Izquierdo heeft bijna in zijn eentje het verschil gemaakt met zijn raids en zijn rushes. Wat een demonstratie van klasse, snelheid en doeltreffendheid."