Van Meir wil populaire Duivel thuislaten: Hij wordt een probleem voor de ploeg

Van Meir wil populaire Duivel thuislaten: "Hij wordt een probleem voor de ploeg"

06-05-2016 11:15

Vincent Kompany is dit seizoen het zorgenkind bij uitstek geworden van de Rode Duivels. De captain is zo vaak geblesseerd, en dat maakt Eric Van Meir onzeker. Meer nog: hij zou Kompany zelfs niet meenemen in deze toestand.

Van Meir beargumenteert zijn keuze wel uitvoerig. "Dit is heel zorgwekkend. Vooral omdat het al de vijfde keer is dat hij dit seizoen uitvalt. Dat gaat een probleem worden voor de ploeg. Ik weet niet hoelang Wilmots wil wachten met zijn definitieve ­selectie, maar wat mij betreft moet je hem niet meenemen als hij alleen fit zou raken voor de derde groepswedstrijd", aldus Van Meir in Het Nieuwsblad.

Van Meir twijfelt nochtans niet aan de werklust van de aanvoerder. "Kompany kennende zal hij zich 200 procent inzetten om het EK alsnog te halen. Maar misschien is dat wel zijn probleem. Volgens mij wil hij vaak te snel terugkeren. Hij is kapitein bij City, wil een voorbeeld zijn en daarom zo snel mogelijk weer spelen. Maar zijn lichaam heeft net extra aandacht nodig. Daardoor zit hij nu in een vicieuze cirkel. Ik houd echt mijn hart vast, want nu loopt hij opnieuw het risico om te snel terug te keren. Zelfs als hij fit is bij de start van het EK weet je niet wanneer hij nog eens uitvalt."

Zelfs de toekomst van Kompany bij Manchester City wordt op deze manier heel onzeker. "Ik zeg niet dat deze nieuwe blessure het einde van zijn carrière inluidt, maar het zal zeker effect hebben op volgend seizoen. Pep Guardiola zal niet elke week zijn defensie willen herschikken."