Fout in licentiedossier kan Moeskroen zuur opbreken

Fout in licentiedossier kan Moeskroen zuur opbreken

06-05-2016 07:41

Er is een nieuw belangrijk element opgedoken in het licentiedossier van Royal Excel Moeskroen. De advocaten van de klagende partijen (Westerlo, Sint-Truiden VV en Oud-Heverlee Leuven) hebben ontdekt dat de club in strijd is met een licentievoorwaarde. In eerste instantie zagen zowel Moeskroen als de licentiecommissie die voorwaarde over het hoofd.

In de licentievoorwaarden staat namelijk dat een club geen bestuurders mag hebben die in de laatste tien jaar betrokken zijn geweest bij een club die geschrapt is omwille van extra-sportieve redenen. Bij Moeskroen zijn zowel voorzitter Edward Van Daele als bestuurslid Michel Franceus in strijd met die regel. Beide heren waren betrokken bij het failissement van Royal Exelsior Moeskroen in 2009. 

Zij zouden dus niet in het bestuur mogen zetelen. "Maar dat doen ze wel", citeerde Het Laatste Nieuws advocaat Chris Vandebroeck. "Dat is een overtreding van de licentievoorwaarden." Als het BAS de redenering van de klagende partij volgt, kan Moeskroen zijn licentie vergeten en wordt het teruggezet naar de Amateurliga. OHL blijft in dat geval in de Eerste Klasse A. Dinsdag volgt de uitspraak.