Anderlecht-speler klaar voor stap hogerop: Als ik scout ben, wil ik die direct

Anderlecht-speler klaar voor stap hogerop: "Als ik scout ben, wil ik die direct"

04-05-2016 14:56

Als er één man is die de laatste weken (en zelfs maanden) indruk heeft gemaakt bij Anderlecht, dan is het Frank Acheampong. De Ghanese flankspeler speelde dit seizoen enkele knappe wedstrijden voor paars-wit. Is dit zijn laatste seizoen in het shirt van Anderlecht?

Analist Wim De Coninck is onder de indruk van Acheampong. "Een echte linksvoetige. Ook snel en daarmee zie je dat dit enorm belangrijk is in het hedendaagse voetbal. Als ik scout ben, wil ik die direct, sneller dan anderen bij Anderlecht zal hij wel naar een hoger aangeschreven club gaan. Hij is een van die jongens die het verschil kunnen maken, in die zin kwam zijn knieblessure zeer ongelegen", zegt hij in Sport/Voetbalmagzine.

"Scoort als klein manneke ook af en toe met het hoofd, zijn timing is goed en door zijn snelheid mag je hem niet raken, of het is strafschop. Op linksachter kan zijn positiespel beter, daar maakt hij veel goed door zijn snelheid, maar toen Anderlecht op Club won, was de linkerflank met hem en Dennis Praet ontzettend sterk", besluit de analist.